Wandelcoaching in  Deventer

Zoek jij een wandelcoach in Deventer?

Woon jij in Deventer of omgeving en ben je op zoek naar een coach? Als wandelcoach coach ik jou graag in de mooie natuur rondom Deventer. Wandelen in de natuur heeft een bijzonder effect op mensen. In de natuur kom je sneller tot ontspanning en in contact met jezelf. Daarom is het ook makkelijker om tijdens het wandelen in gesprek te komen. Tijdens het lopen kom je op meer manieren in beweging dan je denkt. Een wandeling zorgt ervoor dat er van alles in je lichaam gebeurt, waardoor verstand en gevoel in verbinding komen.

Wandelcoaching met de natuur rondom Deventer als spiegel

Ben jij op zoek naar een wandelcoach in de omgeving van Deventer? Ik ga graag met jou op verschillende mooie plekken op stap. Onderweg gebruiken we de natuur als spiegel om scherp te krijgen waar jouw verlangen zit, welke weg jij wilt gaan en wat er voor nodig is om jouw doel te realiseren. Dat is altijd een mooi proces. Trek een paar fijne schoenen aan en ga met me mee. Je ontdekt wat wandelcoaching in de natuur voor jou kan doen.

Wandelcoaching in Deventer, ook bij stressklachten

Deventer heeft veel mooie plekjes om te wandelen. Via wandelcoaching in deze mooie omgeving help ik jou op weg naar meer rust, meer balans en minder stress. Niet alleen nu, maar blijvend. Een beetje stress houdt ons scherp en is prima, maar van te veel stress worden we ziek. In een wandelcoachtraject help ik je om de weg vanuit een burn-out terug te vinden. We werken aan de opbouw van je energie. De natuur rondom Deventer speelt een belangrijke rol tijdens dit traject. Ik coach oplossingsgericht en help je om (weer) perspectief te zien. Samen zorgen we ervoor dat je in actie komt, zodat je weer de juiste stappen naar een vitaal leven zet.

Wandelcoaching Deventer

Wandelcoaching en de invloed  op onze hersenen 

Onderzoek laat zien dat tijdens en vlak na een stevige wandeling door de natuur, het piekercentrum in je hersenen minder actief is. Het is helderder in je hoofd, je kunt beter ordenen en gaat anders met je problemen om. Alleen het zien van natuur op een foto zou volgens wetenschappers al een positieve invloed hebben op je hersenen en cognitieve vaardigheden. Bizar toch? Een verblijf in de natuur maakt dat je aandacht en geheugen erop vooruitgaan, je stress afneemt, je stemming opklaart en je wordt uitgenodigd om meer te bewegen. En die beweging is ook nog eens goed voor jouw brein. En hoe mooi is dat, de natuur is gratis en overal verkrijgbaar. Te mooi om niets mee te doen.

Het positieve effect van wandelcoaching in de natuur

Wil je meer lezen over het effect van de natuur op je gezondheid? Kijk dan eens op de website van Agnes van de Berg, hoogleraar natuurbeleving en omgevingspsycholoog. Zij deed ook onderzoek naar het positieve effect van wandelcoaching.

 

 

In de natuur is geen Wifi, wel een betere verbinding.

 

Kennismaken met mij en met wandelcoaching?

Ga dan eens met mij op pad in de mooie omgeving van Deventer tijdens een instapwandeling.