Stress- en burn-outcoaching

Stress- en burn-outsignalen

Heb jij angst om fouten te maken?

Houd jij alle ballen tegelijk in de lucht?

Pieker je veel?

Vind je het moeilijk je te concentreren en vergeet je ook wel eens iets?

Neem jij moeilijk besluiten?

Loop jij vast in wat jij wilt?

Sta je ’s ochtends al moe op?

Heb je last van fysieke klachten zoals hoofdpijn, gejaagdheid, spierpijn, nek- of schouderpijn?

Ontbreekt het je aan energie om nog leuke dingen te doen?

Heb je steeds vaker een kort lontje?

Voel je heel duidelijk wat je niet meer wilt, maar weet je niet wat dan wel?

Vind je het moeilijk om om te gaan met lastige situaties in jouw werk?

 

Wil jij meer rust en balans

In de huidige maatschappij ervaren steeds meer mensen symptomen van stress. Als stress- en burn-outcoach help ik jou op weg naar meer rust, meer balans en minder stress. Niet alleen nu, maar blijvend. Een beetje stress houdt ons scherp en is prima, maar van te veel stress worden we ziek.  Ik coach oplossingsgericht en help je om (weer) perspectief te zien. Samen zorgen we ervoor dat je in actie komt, zodat je weer de juiste stappen naar een vitaal leven zet.

Gevoelens van stress en doelloosheid

Veel vrouwen belanden op een punt waarop ze niet meer weten wat ze zelf willen doen en bereiken in hun leven. Waarvan krijgen ze energie? Past hun werk nog wel bij hen? Meestal leggen ze de focus buiten zichzelf: ze zijn altijd aan het plannen, houden alle ballen in de lucht en ploffen ’s avonds moe op de bank. Dat levert vaak stress op. Zowel privé als op het werk. Net als gevoelens van doelloosheid: waar doe ik het allemaal voor? Word ik hier nog wel gelukkig van? Ook dit kan een gevoel van onrust en stress geven.

Kiezen voor jezelf, zonder een ander tekort te doen

Ik kan jou weer helpen te voelen wat je zelf belangrijk vindt, waar je behoefte aan hebt en waar je energie van krijgt. Ik help jou te kiezen voor jezelf, zonder dat je het gevoel hebt een ander tekort te doen. Hierdoor krijg je ruimte om dingen te doen die dicht bij jezelf liggen. Je gaat je energieker voelen, ervaart minder stress en meer vrijheid.

1-op-1 coaching

Ik bied coaching, bij voorkeur in de natuur, waarbij ik het belangrijk vind dat je (weer) leert voelen wat jij belangrijk vinden. Ik help jou weer te voelen waar jouw kracht zit en dat je weet hoe je deze kracht in kan zetten. Stappen die helpen je weer  vitaal te voelen.

Een burn-out is te voorkomen als je de signalen op tijd herkent. Ik help jou graag die waarschuwingssignalen te herkennen en om ongezonde gewoontes om te buigen in gezondere gewoontes. Het is belangrijk dat je iets met deze signalen doet, voordat je echt niet meer kan. Ook bied ik coaching aan als je vanwege stressklachten of een burn-out langdurig bent uitgevallen. Ik help jou om in een passend tempo blijvend  te herstellen en weer vitaal aan het werk te gaan.

Floor:

Irene heeft me, in een mum van tijd, geleerd om echt te voelen. En mijn doel is helder, ik weet nu waar ik naartoe wil. Ik maak hierdoor andere keuzes dan voorheen, ben bewuster en voel me vrijer en kalm. Ik ben erg onder de indruk van haar efficiënte werkwijze, op mij heeft het een hele positieve uitwerking.

De weg vanuit een burn-out terug

In een coachtraject help ik je om de weg vanuit een burn-out terug te vinden. We werken aan de opbouw van je energie. Herstel is hard werken en vraagt onder andere om bewust te kijken naar de wijze waarop jij op stress reageert . Ook kijken we naar een verantwoord moment om weer aan het werk gaan, en wat jij nodig hebt om weer bevlogen aan het werk te zijn. De natuur speelt een belangrijke rol tijdens ons traject.

Samen komen we tot de kern

Wat jouw vraagstuk ook is, tijdens de Lifecoaching zul je merken dat je de antwoorden al bij je draagt. Vaak moet je daarvoor eerst de échte, diepere vraag achter jouw vraag vinden. Ik help je daarbij, door jou de juiste vragen te stellen. De antwoorden die je daarmee vindt, dragen op een duurzame en blijvende manier bij aan jouw ontwikkeling. Samen komen we tot de kern. Dat levert je veel blijvende innerlijke rust, energie en keuzevrijheid op.