Energetische coaching

Energetische coaching

Heb jij het gevoel dat je niet lekker in je vel zit, maar je weet niet waarom?

Voel je je steeds vaker gejaagd?

Voel je je moe en uitgeblust?

Heb je last van emotionele of mentale klachten?

Heb je last van fysieke klachten zoals een onrustig gevoel, hoofdpijn, spierpijn, nek- of schouderpijn?

Verlang jij er naar om je weer energiek en in de flow te voelen?

Energetisch werken, wat is dat eigenlijk?

Energetische coaching is een oeroude natuurlijke behandelmethode die universele energie gebruikt om je gezond te maken of te houden. Ingewikkeld? Je kent vast wel de ervaring dat als je lekker in je vel zit en je leven harmonieus verloopt, dat dan de levensenergie vrij door je lichaam stroomt en je je prettig en opgeladen voelt. Je voelt de flow, je bent fit, hebt energie en bent vol zelfvertrouwen.

Een ander voorbeeld is dat je je stoot. Je wrijft dan vaak met je hand over de pijnlijke plek. Heb je buikpijn, dan leg je automatisch je handen op je buik. Door de aanraking draag je warmte en energie over en dat verlicht je pijn. Wat je dus eigenlijk doet is het zelfhelende vermogen van je lichaam stimuleren. En je staat er vaak niet eens bij stil. Energetische coaching werkt hier ook mee.

Holistisch

Een energetisch coach  werkt vanuit holistische filosofie. Dat betekent dat de focus niet ligt niet op het behandelen van de ervaren symptomen, maar er wordt naar de mens in z’n totaliteit gekeken. Dus zowel je mentale, fysieke als emotionele en spirituele gesteldheid wordt in ogenschouw genomen. Immers, mentale of emotionele problemen kunnen invloed hebben op je lichaam en omgekeerd kunnen fysieke klachten van invloed zijn op je emotionele en mentale gesteldheid.

Wat gebeurt er bij een energetisch consult?

Tijdens een energetisch consult stem ik mij af op jouw energiecentra, chakra’s genoemd. Ook stem ik mij af op het energieveld om jou heen. Deze kan ik onder andere voelen via mijn handen. Dat klinkt misschien vaag of complex, maar de ervaring leert dat het werkt.

Als energetisch therapeut kan ik je dus behandelen via mijn handen door bijvoorbeeld handoplegging. Daarnaast combineer ik deze behandeling met een gesprek zodat ook de bron van een klacht helder wordt. Ook kun je oefeningen of voedingsadviezen voor thuis meekrijgen die je vitaliteit ondersteunen en je algehele energie versterken zodat je weer in balans komt.

Op basis van een eerste energetisch consult zullen we samen kijken welke vraag jij hebt en wat er nodig is om jouw doel te bereiken.Je kan dan meteen ervaren hoe een energetisch consult gaat en voelt.

Ook in mijn buitencoaching ga ik energetisch te werk. Ik vind het belangrijk dat je daadwerkelijk voelt wat voor jou wel of niet klopt. Op die manier ben je beter bewust van jezelf, je lichaam en wat jou bijvoorbeeld energie geeft en wat juist niet.

Trees:

Je stelt precies de juiste vragen en luistert echt naar me. En daarnaast voel je me ook nog eens goed aan. Ik heb nu veel minder hoofdpijn, ben dingen anders gaan zien en voel weer rust vanbinnen. Ik beveel je van harte aan bij anderen.

 

 

Met energie in balans

Samen brengen we  jouw energiesysteem weer in balans en activeren het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam. Hierdoor kan de energie weer vrij door jouw lichaam stromen en kom je weer in je kracht te staan. Je krijgt je de regie over je vitaliteit terug en kunt genieten van al het moois wat het leven te brengen heeft.

“Let your inner sunshine light up the world.” – Asjaboros